Terug

Wat kan ik aftrekken bij zakelijk huren?

Annemarieke hofman

Goedemorgen,

 

Mijn man en ik willen graag een groter huis huren met garage en ruimte voor een kantoor aangezien dat duurdere huizen zijn wil ik graag alles goed op een rijtje hebben mijn man zegt nl: Als de vof het huis huurt zakelijk dan kan je de huur gas en licht tel en verzekeringen aftrekken is dat idd waar en zijn daar geen eisen aan verbonden zoals bv eigen ingang van het kantoor wat ik las op de belasting site een onze boekhouder zegt weer dat dat niet hoeft refererend aan een zaak uit 2009 die een dame na een rechtzaak tegen de belasting in het gelijk werd gesteld door een rechter,die ook geen eigen ingang had voor haar kantoor aan huis.

 

Hopende dat u mij verder kunt helpen.

 

Vriendelijke groet

 

Annemarieke Hofman

.


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Niet alleen huur en energie is zonder meer aftrekbaar, als ik U in een persoonlijk onderhoud mag adviseren hoe Uw in Uw geval Uw in een vennootschap onder firma gedreven onderneming aan huis deze kosten in aanmerking kunt nemen bij de berekening van de winst, die elk der firmanten elk uit die onderneming genieten. Graag sta ik U ter zijde. Uw voorstel vwb. een datum en tijdstip zie ik zonodig graag per email aan jaasmaremco@gmail.com tegemoet. 

Met vriendelijke groet,

Remco Jaasma, registerbelastingadviseur en -accountant  


Antwoord van Administratiekantoor Telleman

Aftrekbaarheid voor de BTW en voor de inkomstenbelasting zijn twee aparte zaken. Ik adviseer u om recente rechtspraken na te kijken en te overleggen met uw boekhouder om dat nader uit te laten zoeken. Zeker gezien de inrichtingseisen.  Waarneming ter plaatse met een deskundige in de buurt kan u daarbij meer uitsluitsel geven.

Succes!

 

Administratiekantoor Telleman

Heerhugowaard

ww.telleman.nl

072-5721851