Terug

Wanneer inkomstenbelasting?

AC

Ik ben een startende ZZP'er. Mijn opdrachtgever wil 13 euro per uur betalen en zegt dat ik toch niets hoef te betalen tot 10.000 euro aan een belasting? Klopt dit? Wat houd ik echt over per uur?

 


4 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Voor de beantwoording van deze vraag moet Uw gehele fiscale positie worden overzien. Mag jaasmaremco@gmail.com U voor een betrouwbaar adviesgesprek uitnodigen?

 

Met vriendelijke groet,

Een betrouwbare en doortastende registerbelastingadviseur 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Uw opdrachtgever bedoelt wellicht dat u misschien in aanmerking kan komen voor de zelfstandigen- en startersaftrek .

Bent u voor de belastingdienst ondernemer, voldoet u aan het urencriterium en hebt u aan het begin van het kalenderjaar de AOW-leeftijd (in 2013: 65 jaar en 1 maand) nog niet bereikt? Dan is de zelfstandigenaftrek in 2013 een bedrag van € 7.280. De zelfstandigenaftrek bedraagt echter niet meer dan het bedrag van de winst, behalve als u in aanmerking komt voor de startersaftrek..

De zelfstandigenaftrek wordt verhoogd met een startersaftrek van € 2.123 in de volgende situatie:

  • U was in 1 of meer van de 5 voorafgaande kalenderjaren geen ondernemer.
  • U paste in die periode niet meer dan 2 keer zelfstandigenaftrek toe.

Zie voor alle voorwaarden ook www.belastingdienst.nl.

Als antwoord op uw vraag wat u echt overhoudt per uur sluit ik mij bij de vorige beantwoorder aan, dat daarvoor uw gehele fiscale positie dient te worden bekeken.

 

 

 


Antwoord van Administratiekantoor Telleman

Met een opdrachtgever bent u in beginsel nog geen ondernemer voor de inkomstenbelasting en kunnen daarmee aftrekposten uitgesloten zijn.

Afhankelijk van uw activiteiten moet bepaald worden of u ondernemer bent voor de omzetbelasting.

Er zijn vele fiscale wet- en regelgeving voordat er eenvoudig antwoord op uw vraag gegeven kan worden. Als blijkt dat u wel ondernemer bent, dan kan het invloed hebben op uw particuliere belastingteruggaaf en of toeslagen.

Wij adviseren u dan ook om fiscaal persoonlijk te laten adviseren, zodat dit gespitst is op uw situatie, waarbij uw verleden eveneens een rol kan spelen als u voorheen al een keer gestart bent met een eigen zaak of als zzp-er.

 

 


Antwoord van Administratiekantoor Telleman

UITNODIGING - GRATIS ENTREE VOOR U !

WIJ NODIGEN U BIJ DEZE UIT VOOR DE STARTERSDAG VOOR STARTENDE ONDERNEMERS/ZZP-ers.

op: ZATERDAG 3 NOVEMBER 2013 VAN tussen 10.00-16.00 UUR

locatie: Horizon College in Alkmaar (Kruseman van Eltenweg 4 in Alkmaar)

De Startersdag zit boordevol activiteiten, speciaal bedoeld voor startende en onlangs gestarte ondernemers. Gedurende de Startersdag worden diverse workshops georganiseerd met actuele thema's.

INTERESSE? NEEM DAN DEZE VOUCHER MEE op zaterdag 03.11.2013. 

vragen? neemt u contact met ons op.

Met vriendelijke groet, ADMINISTRATIEKANTOORTELLEMANSinds 1997KvK37077142Clara Wichmanntuin 61705 JZ HeerhugowaardTel.: 072-57 21 8 51ma-vr 9.00 - 18.00 uurwww.telleman.nlinfo@telleman.nl