Terug

Waarom zwaarder belastingtarief bij WW aanvulling?

R. van Groesen

ivm een reorganisatie ben ik vorig jaar van 4 naar 2 dagen werken gegaan. omdat ik op korte termijn geen werk voor 2 dagen (of 4 dagen) kon vinden, heb ik ww-aanvulling moeten vragen.Na 4 maanden hield het werk op voor mij en kwam ik volledig in de WW (ook 4 maanden, daarna ander werk gekregen) Nu zie ik dat bij mijn aangifte de uitkering in een zwaardere belastingtarief zit. Hoe kan dit? en waarom moet ik nu heel veel terug betalen terwijl het om een aanvulling gaat?


1 Antwoord

Antwoord van PvKM v.o.f. drs.Peter van kampen-Maij

Meest waarschijnlijk is dat u in één jaar meerdere inkomsten hebt genoten waarbij bij een of meer van deze inkomsten te weinig loonheffing is ingehouden. Bij de aangifte inkomstenbelasting worden alle inkomsten bij elkaar opgeteld en dan wordt duidelijk over welk bedrag de verschillende tarieven berekend gaan worden.

Als dit juist is heeft u netto teveel uitgekeerd gekregen en dat wordt bij de inkomstenbelasting gecorrigeerd.

Veel mensen hebben nooit met de inkomstenbelasting te maken gehad tot ze 65 worden. De SVB weigert consequent om meer loonheffing in te houden om de aangifte inkomstenbelasting te voorkomen.

AOW en een klein pensioentje leidt dan ineens tot een jaarlijks verplichte aangifte inkomstenbelasting.

De tabellen voor de inhouding loonheffing gaan ervan uit dat het gehele jaar hetzelfde inkomen wordt genoten.

Mensen die maar een gedeelte van het jaar inkomsten hebben genoten krijgen belasting terug, mensen die meerdere afwisselende inkomsten hebben genoten moeten bijna altijd te weinig ingehouden loonheffing terugbetalen.

Met vriendelijke groetem

Peter van Kampen-Maij

PvKM v.o.f.