Terug

Totaal bedrag jaaropgave klopt dat wel?

K. Jak

Beste,

 

Ik heb mijn huidige jaaropgave doorgegeven via een belastingadviseur.  Nu blijkt mijn jaaropgave 23.345 te zijn. Dit heeft invloed op mijn huurtoeslag. Die ik 6 maanden geleden heb aangevraagd. Mijn jaaropgave is om hoog gegaan vanwege mijn individuele prestatie + groepstoeslag dat gaat per maand. En is niet altijd gegarandeerd. Zonder die toeslag is mijn bruto inkomen per maand 1610 maal 12 + 8 % vakantiegeld = 20.865. Dus hoor ik huurtoeslag te krijgen. Graag hoor ik snel reactie terug.

 

Mvg

 

K. Jak 


2 Antwoorden

Antwoord van De Belastingkamer

Beste heer/mevrouw,

 

Hiertegen kunt u niets meer doen, want u heeft het belastbaar inkomen van € 23.345 daadwerkelijk ontvangen in het jaar 2015. Uw belastingadviseur mag dat bedrag niet veranderen, want hij is gebonden aan hetgeen op de jaaropgaaf staat aangegeven.

Het is belangrijk dat u dit in e gaten houdt bij dergelijke één malige vergoedingen.

Als u alleenstaand bent, dan zal de fiscus de huurtoeslag die u in 2015 ontvangen heeft, terugvorderen.

Ht zou anders worden als u aftrekposten heeft, waarmee uw belastbaar inkomen verlaagd zou kunnen worden.


Antwoord van Administratiekantoor Telleman

Geachte heer, mevrouw Jak,

 

De hoogte van het maximum aan toetsingsinkomen voor Toeslagen, ook huurtoeslag, verschilt per jaar en is afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Het toetsingsinkomen is niet uitsluitend de jaaropgave(n), maar is na aftrek van andere bijtel- en aftrekposten indien deze aanwezig zijn, zoals bepaald wordt met de inkomstenbelastingaangifte. Als vervolgens uw toetsingsinkomen in een bepaald jaar te hoog is geweest dan kan het zijn dat er geen recht op huurtoeslag is.

Helaas zijn er te weinig persoonlijke gegevens door u achter gelaten om op uw situatie in te gaan.

U bent van harte welkom om contact met ons op te nemen als u een professioneel fiscaal gesprek bij ons wilt aanvragen voor een analyse en of de mogelijkheden wilt bespreken.

 

Met vriendelijke groet,

Administratiekantoor Telleman

Heerhugowaard

Tel.072-5721851

www.telleman.nl