Terug

Privacy en belastingdienst

Trudie

Hoe is het met de privacy van belastingplichtige gesteld bij de belastingdienst?

Even kort:
Wij hadden een voorlopig koopcontract voor onze woning getekend met a.s. koper. Dit omdat er een andere woning voor ons was. Met de makelaar (die bemiddelde voor ons met die andere woning EN koper met onze woning) alles rond voor beide huizen. Nu weet ik dat makelaar niet zo mocht handelen, toen nog niet. Wij hadden net getekend met de koper van onze woning toen de makelaar zei:"sorry andere is woning verkocht aan anderen" Toen hadden wij een probleem.
Wij hadden met de belasting afgesproken dat met verkoop en aankoop van woning de hypotheek zou worden aangepast en rekening zou worden gehouden met openstaand bedrag bij hen. De belasting zou afgehandeld worden.
Advocaat in de arm genomen.
Kort geding is geweest, want koper wil perse onze woning.
Laatste woorden van de tegenpartij advocaat waren:"oke ik ben het niet eens met de gang van zaken, ik ga a.s. maandag (vandaag dus) de belasting bellen"
Zij willen dus de belasting vragen onze woning te gaan veilen zodat zij het goedkoop in handen kunnen krijgen. Ze kunnen hun zin niet krijgen en zijn ons nu aan het chanteren. Zo voelt het tenminste.
Ze zeggen immers:"als je niet doet wat wij willen, pakken we je via de belasting"
Nu is mijn vraag:
Mag de belasting met onze tegenpartij handelen/afspraken maken?

Onze advocaat heeft dit nog nooit bij de hand gehad en we zoeken dus nu overal informatie.


1 Antwoord

Antwoord van Hardenbol & Partners Accountants

Nee in de casus die u schetst mag dat niet. Zodra echter de executieveling een feit is kan de belastingdienst onderhandse biedingen accepteren