Terug

Inkomsten met online gaming, eigen bedrijf of kanspel belasting?

Caty

Inkomsten uit een virtuele wereld zoals avination, second life en  andere werelden  kunnen vareren van 10 USA dollars tot enkele duizenden dollars voor sommige creativelingen of  serieuze scripters, die vervolgens  omgezet worden naar euros en een leuk zakcentje of een serieus inkomen  kunnen vormen. Bestaat er een  mogelijkheid om op basis van zulke activieteiten een eigen bedrijf op te zetten op inkomsten van een  game?

 

Het vergt volledige inzet van de gamer en  maar enkele zullen slagen in hun opzet net als in het normale leven  moet je ook hier inzicht, management, reclame, designen  en vele eigenschappen  moeten bezitten  om postief saldo te creeren. Eigen inleg variererent van 10  euro to 1500 euro voor het creeren van je eigen  server etc. Goede software met krachtige PC is extra aanvulling.

 

Wordt zoiets gezien als hobby of kan het  zoals iemand mij vertelde als bedrijf aangemerkt worden, 1 iemand heeft een VoF een ander iemand heeft het gekoppelt aan een webwinkel. Of is dit gewoon vrij inkomen wat we toevoegen aan onze maatschappij door dollars om te zetten naar  euros die vervolgens weer hier geconsumeert zullen worden? Belasting betalen over de inkomsten? Hoe hoog ligt de grens, hoeveel belasting? welke belasting?

 

Moelijk om een antwoord te vinden, schijnt dat er een  taboe rond hangt of mensen  vermijden het onderwerp angstvallig ivm de belasting.Nu probeer mij daar in te verdiepen, ik weet dat een vriendin  van  mijn ongeveer 100 euro per maand heeft , maar ik weet ook dat er enkele zijn die  vele malen meer  winnen/verdienen. Kortom onder welke termen valt dit soort inkomen wat in principe hobbymatig start, maar uit kan groeien tot en full time job met redelijk inkomen, zijn er mogelijkheden tot het opzetten van een eenmanszaak, ZZP'r  of andere ondernemerrsvorm zodat we niet aleen belasting betalen  maar ook  werkruimte kunen creeren en  deugdelijk materiaal  kunnen aanschaffen.

 

Of blijft het gewoon een hobby met de risicos van dien  of genieten van het beetje extra.


1 Antwoord

Antwoord van Administratiekantoor Telleman

Caty,

 

heeft u de Nationale startersdag van de Kamer van Koophandel al bezocht?

 Entree is gratis.

 

Deze vinden plaats op zaterdag 5-11-2011 a.s. verspreid over het hele land.

U kunt ons op die dag ook bezoeken in Alkmaar of op 14-9-2011 bij de KvK Alkmaar.

 Houd de site KvK.nl in de gaten.

Wellicht tot dan.

 

Succes bij het starten.

 

Administratiekantoor Telleman

te Heerhugowaard