Terug

Hoe word mijn IB 2015 berekend?

E de waele

Ik heb AOW en een klein bedrijfspensioen. Mijn vrouw heeft alleen AOW verder niets  Hoe word mijn IB nu berekend in 2015? Word alles op een hoop gegooid of worden beide inkomens appart bekeken en berekend? Van mij en mijn vrouw word nu op allebij loonff korting toe gepast. Betekend dat dat wij beiden nu geen loonheffing betalen?? In 2015?? Over onze AOW. Hoe gaat dat dan als ik mijn IB moet gaan betalen en hoe gaat het dan met de belastingschijf 2015? Kan ik zelf al iets uitrekenen (mijn inkomen zal in het verdere jaar vrijwel niets veranderen)?

Bij voorbaat bedankt voor uw medewerking

Ede waele

 


1 Antwoord

Antwoord van Administratiekantoor Telleman

Geachte E de Waele,

 

De loonheffingen zijn een voorbelasting op de inkomstenbelasting. Per persoon worden de inkomens in de inkomstenbelasting bij elkaar opgeteld en verdeeld over de te betalen schrijven. Elke persoon zit in zijn eigen box en betaalt daarover belasting.

Daarnaast kunt u wellicht in aanmerking komen voor heffingskortingen en ouderenkorting, wat afhankelijk is van uw financiele situatie.

Wellicht is het een goed idee als u zich door een professioneel kantoor laat ondersteunen en een berekening laat maken; op basis daarvan kunt u wellicht wat tips krijgen of u wel of geen loonheffingskorting moet laten toepassen op uw inkomen. Dat is nu zo niet 1-2-3 te bepalen.

 

Met vriendelijke groet,

Administratiekantoor Telleman

Heerhugowaard

www.telleman.nl