Terug

Heffingskorting bij meerdere werkgevers, mag dat als je weinig verdient?

Hiske

Hallo,

 

Ik heb een vraag over de heffingskorting. Ik heb drie bijbaantjes en kwam er onlangs achter dat ik bij alledrie de heffingskorting gebruik. Ik heb bij één werkgever aangegeven geen gebruik meer te willen maken van de heffingskorting. Ik ben van plan om bij nog een werkgever geen gebruik meer te maken van de heffingskorting. Ik hou zo dus één werkgever over waar ik de korting toepas. Mijn vraag is of ik nu volgend jaar belasting terug moet betalen? Ik verdien in totaal in het jaar niet meer dan 5000 euro. En is het dan ook mogelijk om bij meerdere werkgevers de korting toe te passen, aangezien ik op deze manier veel meer verdien?

 

Alvast bedankt.


1 Antwoord

Antwoord van Don & Partners B.V. Accountants en Belastingadviseurs

Beste Hiske,

 

 

Jouw vraag heeft een makkelijk antwoord en een formeel antwoord.

 

Het makkelijke antwoord is, dat je zelf zegt niet meer te verdienen dan (bruto neem ik aan) € 5.000.

Dit betekent dat je dan per saldo geen inkomstenbelasting verschuldigd bent en dat het feitelijk niet uitmaakt dat je driemaal hebt aangegeven gebruik te willen maken van de heffingskorting. Je hoeft dan namelijk geen inkomstenbelasting terug te betalen.

 

Het formele antwoord is, dat je eigenlijk maar één keer, dus bij één werkgever of uitkeringsinstantie tegelijkertijd gebruik mag maken van je heffingskorting. Maar daar staat op zich geen sanctie op, buiten het feit dat het dan niet goed gaat.

 

Oh ja, dit gaat natuurlijk alleen op als er verder geen inkomsten of aftrekposten zijn, want dat kan het geheel natuurlijk wel beïnvloeden.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

drs. N.P.H. Jabaaij FB (Harold)