Terug

Heb ik wel of niet een WAR WUO nodig?

E. van Otterloo

Ik ben gastouder en werk voor 5 clienten/vraagouders. Ik heb mijn eigen website en werf samen met het gastouderbureau mijn clienten. Ik wil Franch & Free gastouder worden en tijdens inschrijving bij de KvK werd mij geadviseerd een War wuo aan te vragen. Als rede werd mij opgegeven dat de belastingdienst het het gastouderbureau als mijn opdracht ziet en niet de clienten/vraagouders (dus ik zou in deze situatie maar 1 opdracht gever hebben). Nu is het zo dat het gastouderbureau enkel en alleen de wettelijk verplichte kassiersfunctie tussen mijn vraagouders en mij/gastouder vervult. Mijn clienten/vraagouder zijn mijn opdrachtgevers.

 

Nu is mijn vraag of ik nu wel of geen war wuo nodig heb?

 

 

 

 


1 Antwoord

Antwoord van Administratiekantoor Telleman

Geachte Van Otterloo,

Een VAR, is een verklaring arbeidsrelatie. Deze is niet verplicht om aan te vragen, maar dient om de opdrachtgever duidelijkheid te verschaffen of er loonheffing ingehouden moet worden over uw inkomsten. Er zijn 4 verschillende soorten VAR's die ieder jaar worden herzien en of aangevraagd als de opdrachtgever het wenst. De VAR is afhankelijk van ieders situatie en kan ieder jaar dus opnieuw beoordeeld worden welke soort VAR op u betrekking heeft.

Gezien uw vraagstelling is het wellicht zinvol voor u om u te laten bijstaan door een belastingconsulent of administratiekantoor, omdat er meerdere complexe zaken spelen rondom gastouders en of zelfstandigen, waaronder een VAR.

U bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

Ons kantoor biedt voor startende ondernemers een statersttraject aan waarbij ook dit onderwerp wordt behandeld. Wellicht is dat iets voor u.

meer informatie vindt u op: http://www.telleman.nl/index_bestanden/ondernemerseducatie.html

Heeft u nog vragen, belt u ons tijdens kantooruren op 072-5721851 (ma-vr 9.00-18.00 uur). 

met vriendelijke groet,

Administratiekantoor Telleman

Heerhugowaard - Noord-Holland

072-5721851

www.telleman.nl