Terug

Beroep op aanslag na 6 weken definitieve aanslag mogelijk?

Dhr Kiek

Beste lezer,

 

Ik heb sinds twee jaar een eigen huis. Vorig jaar aangifte gedaan via automatische invulling van de belasting en moest flink betalen, 3500 euro. Dit jaar vul ik het weer in, weer betalen. Nu gaan alle bellen rinkelen en kom erachter dat ik zo stom ben geweest aan te nemen dat de belastingdienst automatisch alles had ingevuld, wat dus niet zo was. Ik had de rentebetalingen en hypotheekschuld niet opgegeven. Nu blijkt dus dat ik ipv 3500 euro betalen vorig jaar zelfs 550 terug had moeten krijgen, een stomme fout van 4000 euro. Ik lees op internet op sommige sites dat toch een beroep, ook al is het 6 weken na de definitieve aanslag, mogelijk is. Is dat zo, en zoja hoe werkt zoiets en is dit kansrijk in uw ogen? Ik ben nog steeds aan het terugbetalen nu..

 

Alvast bedankt,

 

Dhr. Kiek


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte heer Kiek,

 

Ook al is de aanslag inkomstenbelasting 2010 langer dan 6 weken definitief opgelegd toch kunt u nog bezwaar hier tegen maken.

Als de overlegde gegevens kloppen dan kunt u vrijwel zeker alsnog het belastingvoordeel van de betaalde hypotheekrente aftrek terugontvangen.

U kunt gewoon een brief sturen naar de belastingdienst waarin u uitlegt wat er verkeerd is gegaan (met bewijsstukken). De inspecteur zal dit verzoek dan afhandelen en u een zogenaamde ambtshalve aanslag opleggen voor het juiste bedrag.

 

Succes

Adriaan Nagtegaal