3 werkgevers in 2011, 1 x loonheffingskorting, en een schuld van 1500 ?
In 2011 heb ik 3 werkgevers gehad met een totaal bruto inkomen van 53000,-
1 werkgever 26000,- (met de loonheffingskorting) 1 werkgever 25000,- en 1 werkgever 2000,-
Ik heb nu al de definitieve aanslag meer dan 6 weken binnen, maar eigenlijk vraag ik me af waar de belastingschuld van 1500,- ineens vandaan komt?
Het jaar ervoor had ik nl ongeveer het zelfde loon, echter bij 1 werkgever.
Ik begrijp dat er per werkgever minder belasting wordt ingehouden vanwege de loonschijven, maar waarom is er dan zo n groot verschil met vorig jaar?
En kan ik evt nog in bezwaar als het toch anders blijkt te zijn?
4 Antwoorden
Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is
Uiteraard is bezwaar mogelijk. Mag ik U vragen Uw belastingaangiften over 2010 en 2011 of mij via jaasmaremco@gmail.com te laten toekomen of mij van een kopie daarvan tijdens een persoonlijk onderhoud bij bezoek aan Uw adres te voorzien?
Antwoord van Taxsupport belastingconsulenten
Uit ervaring weten wij dat de diverse werkgevers bij de inhouding en afdracht van de loonbelasting de witte tabel hanteren en geen rekening houden met de feitelijke situatie dat er nog meer inkomens zijn geweest in een jaar. U als belastingplichtige kent deze feiten wel en u mag de werkgever verzoeken om een hoger percentage loonbelasting af te dragen dan de tabel ter voorkoming van een naheffing inkomstenbelasting.
U spreekt van een schuld maar er is waarschijnlijk te weinig loonbelasting afgedragen en dat wordt nu via de inkomstenbelasting gecorrigeerd. Om na te gaan of er onterecht een aanslag is opgelegd zou de aangifte moeten worden bekeken. Indien er correct een aanslag is opgelegd heeft het maken van bezwaar geen zin.
Taxsupport belastingconsulenten
Antwoord van De Belastingkamer
Beste Peter,
Indien de loonheffingskorting bij meer dan 1 werkgever toegepast wordt, leidt dat vaak tot zulke problemen.
In 2010 had u maar 1 werkgever, dus m.b.t. de loonheffingskorting zal er geen probleem geweest zijn. In 2011 had u meerdere werkgevers, met als risico dat mogelijk deze korting dubbel toegepast is.
Indien u uw aangifte via de voringevulde aangifte van de fiscus heeft gedaan, is er alle reden om uw aangifte door een deskundige te laten kijken.
Let wel op de bezwaartermijn van 6 weken. Indien die voorbij zijn, bent u niet ontvankelijk in het bezwaar. Enigste optie zou herziening van de aanslag zijn, op basis van nieuwe feiten en omstandigheden die de fiscus niet bekend waren ten tijde van het opleggen van de aanslag.
Antwoord van Administratiekantoor Telleman
Beste Peter,
Wanneer u in dienst gaat bij een werkgever dient u een loonbelastingverklaringsformulier in te vullen. Deze wordt gebruikt om de loonheffingskorting wel of niet toe te passen op uw loon.
u vindt deze verklaring ook hier:
http://www.salaris-informatie.nl/Loonheffingen/Formulieren/model_opgaaf_gegevens_voor_de_loonheffingen_lh0082z71pl.pdf
U mag bij 1 inkomensinstantie de loonheffingskorting toe laten passen.Gebeurt dit niet, dan wordt er te weinig belasting ingehouden en moet u achteraf bijbetalen. Kijkt u uw salarisstroken goed na.
Is het overal juist toegepast? Dan blijft er niets over dan een voorlopige aanslag aan zelf te vragen, of via een belastingconsulent.
Inzake 2011 adviseer ik u contact op te laten nemen met een belastingconsulent om uw aangifte na te laten kijken. Deze beslist dan of bezwaar wel nodig is.
Met vriendelijke groet,
Administraiekantoor Telleman
belastingconsulenten sinds 1997
T:072-5721851 (ma-vr)